Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Notities
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Uiringen met yoghurtdip
Snel te maken
Porties:
4
personen
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
1
rode ui
▢
1
zoete
witte ui
▢
50
ml
Bulgaarse yoghurt
▢
1
teentje
knoflook
▢
½
rijpe
avocado
in blokjes
▢
1
eetlepel
koriander
verse fijngehakt
▢
50
g
zelfrijzend bakmeel
▢
mespunt
chilipoeder
▢
100
ml
witbier
ijskoud
Instructies
Satéstokjes 15 minuten in koud water weken.
Uien pellen en in dikke ringen snijden.
In hoge mengkom met staafmixer yoghurt,knoflook,avocado, koriander en mespunt zout tot gladde dipsaus pureren.
In andere kom zelfrijzend bakmeel zeven en met chilipoeder, zout en witbier tot glad beslagroeren.
Aan tafel uiringen aan vorken of satéstokje steken, door beslag halen en in hete olie in 1 minuut goudbruin bakken.
Met yoghurtdip serveren.
Notities / Tips / Wijnadvies
Dipvariatie:
Maak de yoghurtdip eens met Griekse yoghurt en verse basilicum in plaats van koriander.
Vervang het chilipoeder dan door versgemalen zwarte peper.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Hapjes
/
Tapas
Geschikt voor Dieët:
Vegetarisch