Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Equipment
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Vakantie Frittata met Gerookte Kip en Groenten
Porties:
4
Bereidingstijd:
20
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
Koekenpan
koksmes
snijplank
rasp
Ingrediënten
▢
4
eieren
▢
1
klein
uitje
klein gesneden
▢
1
tomaat
in blokjes
▢
Handvol
diepvries erwten
▢
150
g
gerookte kip
in kleine reepjes
▢
1
grote
aardappel
geraspt
▢
Zout naar smaak
▢
Baharat kruiden
naar smaak
▢
Olijfolie
om te bakken
Instructies
Verhit wat olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur.
Voeg de geraspte aardappel toe en bak deze tot hij wat gaar begint te worden.
Voeg de gesneden ui en gerookte kipreepjes toe.
Breng op smaak met zout en Baharat kruiden en bak het geheel tot de ui zacht is.
Voeg de tomaat en diepvries erwten toe en bak nog even mee tot alles goed doorgewarmd is.
Klop de eieren los in een kom en giet deze over het aardappel-groentemengsel in de pan.
Roer even door zodat de eieren goed verdeeld zijn en laat het geheel op laag vuur langzaam garen tot de eieren volledig gestold zijn.
Serveer de frittata warm, eventueel met een frisse salade erbij.
Notities / Tips / Wijnadvies
Bij dit gerecht past een frisse witte wijn, zoals een Pinot Grigio of een Sauvignon Blanc.
Voedingswaarden
Calories:
250
kcal
|
koolhydraten:
15
g
|
Protein:
20
g
|
Vet:
12
g
|
Zout:
1
g
|
Sugar:
3
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Brunch
/
Ei
/
Groenten
/
Hoofdgerechten
/
Ontbijt
Land van herkomst
Italië
Geschikt voor Dieët:
Notenvrij