Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Vareniki
Porties:
4
personen
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
400
gram
bloem
▢
1
ei
▢
1
deciliter
karnemelk
▢
½
theelepel
zout
▢
300
gram
zuurkool
▢
100
gram
spekblokjes
▢
1
tomaat
in blokjes
▢
1
ui
gesnipperd
▢
2
deciliter
zure room
Instructies
Kneed de bloem, het ei, de karnemelk en het zout goed door elkaar.
Rol dit deeg uit en snijd er cirkels van.
Roerbak ui en spek gedurende enkele minuten; voeg de zuurkool en de tomaat toe en bak nog 10 minuten.
Schep een tot twee theelepels zuurkool op elk deegcirkeltje en plak de randen dicht met wat water.
Kook ze ongeveer 5 minuten in een grote pan water.
Schep de vareniki in borden, giet de zure room eroverheen en bestrooi met gebakken uitjes.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Groenten
/
Pasta
Land van herkomst
Oekraine