Ga terug
Email Link
Afdrukken
Equipment
Notities
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Varkensfilet met romige biersaus
Porties:
4
personen
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
keukenpapier
aluminiumfolie
ovenschaal ,inh. ± 1 liter
ovenschaal, van ± 20 x 30 cm
Oven
Ingrediënten
▢
4
vastkokende
aardappels
± 500 gr
▢
100
gr
boter
▢
100
gr
champignons
▢
100
gr
Ardennerham in plakjes
▢
700
gr
varkensfilet
▢
zout
peper
▢
1
flesje
Westmalle Dubbel bruin Trappistenbier
▢
1
beker
crème fraîche
200 ml
Instructies
Verwarm de oven voor op 200°C of gasovenstand 4.
Schil de aardappels, was ze en snijd ze in blokjes.
Smelt in een pan de helft van de boter.
Bak de aardappelblokjes tot ze licht zijn gebruind.
Veeg de champignons met keukenpapier schoon en snijd ze in plakjes.
Snijd de ham in reepjes.
Bak de champignons en de ham 1-2minuten met de aardappelblokjes mee en schep het aardappelmengsel dan in een ovenschaal.
Bak het ± 20 minuten in het midden van de oven.
Snijd de varkensfilet intussen in 12 medaillons en bestrooi ze met zout en peper.
Verhit in een koekenpan de rest van de boter en bak de medaillons aan beide kanten bruin.
Doe ze over in een ovenschaal en zet ze ± 8 minuten in de oven erbij.
Neem ze uit de oven en houd ze onder aluminiumfolie warm.
Schenk het bier bij het bakvet van de medaillons en laat het ± 5 minuten koken.
Roer de crème fraîche erdoor en laat nog 1-2 minuten zachtjes pruttelen.
Breng op smaak met zout en peper.
Schep op de borden elk 3 eetlepels saus, verdeel de medaillons over de borden en schep het aardappelmengsel ernaast.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveer de rest van de saus er apart bij.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Hoofdgerechten
/
Varkensvlees
Land van herkomst
België