Ga terug
Email Link
Afdrukken
Equipment
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Varkensfilet met uiensaus
Aller Hande 1996
Porties:
2
personen
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
keukenpapier
aluminiumfolie
staafmixer
Ingrediënten
▢
500
g
varkensfilet
▢
1
grote
ui
▢
1
zoete appel
Golden Delicious,
▢
½
eetlepel
citroensap
▢
40
g
boter
of margarine,
▢
2
dl
appelsap
▢
½
vleesbouillontablet
▢
1
zakje
gedroogde appeltjes
150 g, AH,
▢
1
takje
tijm
▢
2
eetlepels
crème fraîche
▢
1
eetlepel
allesbinder
▢
zout
peper,
▢
4
takjes
peterselie
Instructies
Varkensfilet ca. 1 uur voor gebruik uit koelkast nemen).
Ui pellen en snipperen.
Appel schillen, in vieren snijden, klokhuis verwijderen en appel in blokjes snijden.
Besprenkelen met citroensap.
Varkensfilet droogdeppen met keukenpapier.
In braadpan boter verhitten.
Varkensfilet op hoog vuur in ca. 3 à 5 minuten rondom bruin braden.
Varkensfilet uit pan op bord scheppen en onder aluminiumfolie warmhouden.
In achtergebleven braadvet ui en blokjes appel al omscheppend ca. 5 minuten bakken.
Appelsap toevoegen.
Bouillontablet erboven verkruimelen.
Geheel aan de kook brengen en ca. 3 minuten zachtjes laten doorkoken.
Saus pureren met staafmixer.
Varkensfilet terugdoen in pan.
Gedroogde appeltjes en tijm toevoegen.
Varkensfilet afgedekt op laag vuur ca. 25 minuten laten stoven, af en toe keren.
Varkensfilet uit pan op bord scheppen en onder aluminiumfolie warmhouden.
Tijm uit saus verwijderen.
Crème fraîche erdoor roeren.
(Zonodig saus binden met allesbinder.)
Op smaak brengen met zout en peper.
Varkensfilet met scherp mes in plakken snijden.
Plakken over twee borden verdelen.
Saus erover verdelen.
Garneren met toefjes peterselie.
Serveren met sperziebonen en aardappelpuree.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Hoofdgerechten
/
Varkensvlees