Ga terug
Email Link
Afdrukken
Equipment
Notities
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Varkensfiletlapjes met spinazie
Aller Hande 1996
Porties:
2
personen
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
magnetronschaal met deksel inhoud ca. 1/2 liter,
wijde, lage magnetronschaal doorsnede ca. 20 cm,
magnetronfolie
magnetron
Ingrediënten
▢
150
g
spinazie á la crème
deelblokjes , diepvries, Iglo,
▢
1
sjalotje
▢
2
takjes
basilicum
▢
4
varkensfiletlapjes á la minute
ca. 150 g,
▢
1
theelepel
chilipoeder
▢
zout
▢
2
dikkeplakken
jongbelegen kaas
á 50 g,
Instructies
Spinazie in kleine magnetronschaal doen en afgedekt in ca. 2 á 3 minuten op vol vermogen
(ca. 700 Watt) laten ontdooien.
Intussen sjalotje pellen.
Helft in dunne ringen snijden, rest fijnsnipperen.
In kopje basilicum fijnknippen.
Spinazie in zeef doen en met bolle kant van eetlepel vocht eruit drukken.
Gesnipperde sjalot en basilicum erdoor roeren.
Vlees bestrooien met 1/2 theelepel chilipoeder en zout.
In lage magnetronschaal leggen.
Spinaziemengsel erover verdelen.
Korstjes van kaas snijden.
Kaas halveren en op spinazie leggen.
Bestrooien met rest van chilipoeder.
Sjalotringen erop leggen.
Schaal afdekken met folie en in magnetron zetten.
In ca. 3 á 4 minuten op 3/4 van vermogen (ca. 500 Watt) vlees gaar laten worden en kaas laten smelten.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveren met gebakken minikrieltjes.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Hoofdgerechten
/
Varkensvlees
Jaargetijde:
Snel te maken