Ga terug
Email Link
Afdrukken
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Varkensfricandeau in oosterse tomatensaus
Porties:
4
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
1
kg
varkensfricandeau
▢
zout
▢
½
theelepel
chilipoeder
▢
½
theelepel
kaneel
▢
1
theelepel
komijn
gemalen / djinten
▢
50
gram
boter
▢
2
eetlepels
olijfolie
▢
2
uien
▢
2
tenen
knoflook
▢
1
kg
rijpe tomaten
▢
1
dl
vleesfond
of bouillon
▢
3
eetlepels
honing
▢
2
eetlepels
koriander
fijngehakte verse of peterselie
▢
versgemalen peper
Instructies
Laat het vlees uit de koelkast eerst op kamertemperatuur komen.
Roer zout, peper, het chilipoeder, de kaneel en de komijn in een kommetje door elkaar en wrijf de varkensfricandeau in met 3/4 van dit mengsel.
Verhit de boter en de olie in een braadpan en bak de fricandeau rondom bruin.
Braad de fricandeau op matig vuur ± 35 minuten met het deksel schuin op de pan.
Keer de fricandeau regelmatig en schep er dan wat braadvocht over.
Voeg, als het te hard gaat, de fond toe.
Pel en snipper de uien en de tenen knoflook.
Was de tomaten en snijd ze in stukken.
Bak de uien en de knoflook en voeg dan de tomaten (met de fond) toe en braad het vlees in nog ± 15 minuten net aan gaar.
Leg het vlees op een plank en houd het in een lauwe oven warm.
Wrijf het tomatenmengsel boven een andere pan door een zeef en kook het op hoog vuur in tot een lichtgebonden saus.
Roer er de rest van de kruiden en de honing door en laat de saus nog ± 4 minuten zachtjes pruttelen.
Roer de koriander erdoor en voeg naar smaak zout en peper toe.
Snijd het vlees in plakken, leg die dakpansgewijs op een schaal en schep er wat van de saus over.
Geef de rest van de saus er apart bij.
Lekker met (basmati)rijst.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Varkensvlees