Ga terug
Email Link
Afdrukken
Equipment
Notities
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Varkensfricandeau met appelsaus
Porties:
8
personen
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
staafmixer
Ingrediënten
▢
2
stukken
varkensfricandeau
a ca. 500 g
▢
zout
▢
peper
▢
75
g
boter
▢
2
uien
in grove stukken
▢
1
grote
appel
in kleine blokjes
▢
1
eetlepel
citroensap
▢
1
theelepel
majoraan
gedroogde
Instructies
Varkensfricandeau bestrooien met zout en peper.
Boter verhitten en fricandeau in ca. 5 minuten rondom bruinbakken.
Ui toevoegen en ca. 5 minuten zachtjes meebakken.
Langs rand van pan 1½dl water erbij schenken en fricandeau in 30 minuten zachtjes gaar stoven.
Met staafmixer ui door jus pureren.
Appelblokjes, citroensap en majoraan door jus roeren en ca. 2 minuten zachtjes verwarmen.
Op smaak brengen met zout en peper.
Vlees in dunne plakken snijden en dakpansgewijs op platte schaal leggen.
Saus apart erbij geven.
Notities / Tips / Wijnadvies
40 bereidingstijd
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Fruit
/
Hapjes
/
Varkensvlees
Land van herkomst
Nederland