Verhit de olie In een braadpan en bak de fricandeau in ± 10 minuten rondom bruin.
Voeg halverwege de ui toe en bak die ± 5 minuten mee.
Leg de ui op de bodem van een ovenschaal, leg de fricandeau erop, leg de tijmtakjes op de fricandeau en leg de plakjes katenspek dakpansgewijs op de fricandeau.
Braad het vlees in het midden van de oven onafgedekt in ± 1 uur gaar.
Neem de schotel uit de oven en wikkel het vlees in aluminiumfolie.
Schenk het vleesvocht boven een pan door een zeef, voeg de cider toe en laat de saus op hoog vuur in ± 10 minuten tot ± 1 1/2 dl inkoken.
Roer de crème fraîche erdoor en laat nog ± 2 minuten inkoken tot een mooi gebonden saus ontstaat.
Snijd het vlees in dunne plakjes.
Schep 4 eetlepels saus over het vlees en knip de peterselie erboven fijn.