Ga terug
Email Link
Afdrukken
Equipment
Notities
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Varkenshaas met champignons
Porties:
4
personen
Voorbereidingstijd
45
minuten
min
Bereidingstijd:
20
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
aluminiumfolie
braadpan
keukenpapier
serveerschaal
Ingrediënten
▢
1
varkenshaas
ong 500 gram
▢
1
el
gerookt paprikapoeder
▢
250
gram
champignons
▢
2
sjalotten
▢
4
takjes
tijm
▢
1
laurierblad
▢
10
cl
droge witte wijn
▢
10
cl
kalfsfond
▢
3
el
crème fraîche
▢
olijfolie
▢
zout
▢
peper
▢
1
el
gehakte peperselie
Instructies
Pel en hak de sjalotten fijn.
Maak met een stukje keukenpapier de champignons schoon.
Snijd een stukje van de steel af en snijd ze in vieren.
Verhit in een braadpan 2 el olijfolie en bak de varkenshaas aan alle kanten aan.
Bestrooi met het paprikapoeder, zout en peper..
Neem het vlees uit de pan en bewaar op een bord.
Zet het vuur wat lager en voeg nog een el olijfolie toe.
Voeg de ui toe en zweet deze aan.
Voeg de champignons, tijm, laurier toe.
Laat 5 minuten bakken.
Schep het mengsel wel regelmatig om.
Voeg de wijn toe en meng het goed.
Voeg de fond, crème fraîche toe.
Doe de varkenshaas terug in de pan.
Zet het vuur laag.
Doe de deksel op de pan en laat 12 tot 15 minuten zacht stoven.
Haal de varkenshaas uit pan en bewaar onder aluminiumfolie.
Zet het vuur hoger en laat de saus wat inkoken.
Proef en voeg eventueel nog wat paprikapoeder, zout en peper toe.
Snij de varkenshaas in plakken.
Doe wat saus op een serveerschaal en leg daar de plakken varkenshaas op.
Dresseer de rest van de saus rond het vlees en garneer met de peterselie.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveer er gekookte aardappel bij.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Hoofdgerechten
/
Varkensvlees