Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Equipment
Notities
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Varkenshaas met chorizo roomsaus
Porties:
2
personen
Voorbereidingstijd
10
minuten
min
Bereidingstijd:
25
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
aluminiumfolie
Hapjespan
Ingrediënten
▢
1
varkenshaas
▢
90
gram
chorizo
▢
1
el
olijfolie
▢
1
el
peterselie
▢
20
cl
kookroom
▢
2
el
witte wijnazijn
▢
zout
▢
peper
Instructies
Zet alle ingrediënten klaar.
Haal het vel van de chorizo en snijd de chorizo in kleine stukjes.
Hak de peterselie indien nodig.
Bestrooi de varkenshaas met zout en peper.
Verhit de olie in een hapjespan en bak de varkenshaas rondom aan.
Deglaceer de pan met de azijn.
Zet het vuur lager.
Doe de deksel op de pan en laat 10 minuten zachtjes stoven.
Draai het vlees geregeld om.
Haal uit de pan en bewaar op een bordje onder aluminiumfolie.
Bak de stukjes chorizo in een steelpannetje en laat licht kleuren.
Voeg de kookroom toe en breng aan de kook.
Voeg de peterselie toe en breng, indien nodig, op smaak met wat zout en peper.
Snijd de varkenshaas in plakken en giet er de saus over.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveer met rijst.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Varkensvlees
/
Vlees