Ga terug
Email Link
Afdrukken
Equipment
Notities
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Varkenshaas met notenpaté
Aller Hande 1996
Porties:
4
personen
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
4 cocktailprikkers
aluminiumfolie
platte schaal ca. 20 x 30 cm
Ingrediënten
▢
2
varkenshaasjes
á ca. 250 g,
▢
100
g
paté aux noix
▢
1
perssinaasappel
▢
2
eetlepels
amandelschaafsel
▢
zout
▢
peper
▢
50
g
boter
of margarine
▢
4
eetlepels
cranberries
potje á 350 g, Ocean Spray
Instructies
Voor Bereiden:
Varkenshaasjes in lengte tot ca. 1/2 cm van zijkant opensnijden.
Varkenshaasjes vullen met paté.
Dichtklappen en vaststeken met cocktailprikkers.
Sinaasappel onder koud water goed schoonboenen en schil raspen.
Sinaasappel uitpersen.
Geraspte schil door sap roeren.
Amandelschaafsel in droge koekenpan in ca. 2 minuten goudbruin roosteren.
Op bord laten afkoelen.
Bereiden:
Varkenshaasjes bestrooien met zout en peper.
In braadpan boter verhitten.
Varkenshaasjes op hoog vuur in ca. 2 minuten bruin bakken, halverwege keren.
Met deksel schuin op pan varkenshaasjes in ca. 12 minuten bruin en van binnen rosé bakken.
Uit pan nemen, inpakken in aluminiumfolie en ca. 5 minuten laten rusten.
Intussen schaal voorverwarmen.
Sinaasappelsap aan bakvet toevoegen.
Aan de kook brengen, aanbaksels losroeren en op hoog vuur onafgedekt in ca. 1 minuut iets laten inkoken boven steelpannetje saus door zeef schenken.
Cranberries door saus roeren.
Saus al roerend zachtjes verwarmen, op smaak brengen met zout en peper.
Saus op schaal schenken.
Cocktailprikkers uit varkenshaasjes verwijderen.
Varkenshaasjes in plakjes snijden en dakpansgewijs op schaal in saus leggen.
Amandelschaafsel erover strooien.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveren met witlof en aardappelkroketjes.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Hoofdgerechten
/
Varkensvlees