Ga terug
Email Link
Afdrukken
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Varkenshaas met pindasaus
Porties:
4
personen
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
kom
Koekenpan
Ingrediënten
▢
1
varkenshaasje
300 g,
▢
1
zakje
mix voor satémarinade
40 g, Conimex, 3 eetlepels olie,
▢
1
eetlepel(s)
ketjap manis
▢
1
eetlepel(s)
gembersiroop
Royal Mail,
▢
1
kleine
rode Spaanse peper
▢
25
g
pinda's
ongezouten
▢
1
bosuitje
▢
100
g
satésaus
pot à 350 g, AH
Instructies
Voorbereiding:
Varkenshaasje in plakjes van1 cm dik snijden.
In kom marinademix, 1 eetlepel olie, ketjap en gembersiroop door elkaar roeren.
Plakjes vlees erdoor scheppen en 15 minuten laten staan.
Spaanse peper schoonmaken, zaadjes verwijderen en peper in dunne reepjes snijden.
Pinda's fijnhakken.
Bosuitje in dunne ringetjes snijden.
Bereiding:
Twee borden voorverwarmen.
In pan 1 eetlepel olie verhitten.
Peperreepjes en bosui 1 minuut zachtjes bakken.
80 ml water en satésaus toevoegen.
Al roerend verwarmen tot gladde saus ontstaat.
In koekenpan 1 eetlepel olie verhitten.
Plakjes vlees in 4 minuten bruin en gaar bakken, halverwege keren.
Rest van koude marinade en gehakte pinda's door satésaus roeren.
Nog1 minuut goed doorwarmen.
Plakjes varkenshaas op warme borden leggen.
Satésaus erover en ernaast scheppen.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Hoofdgerechten
/
Varkensvlees
/
Vlees