Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Varkenshaasmedaillons in groene pepersaus
Porties:
4
personen
Voorbereidingstijd
15
minuten
min
Bereidingstijd:
10
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
500
gram
varkenshaas
2 haasjes
▢
4
sjalotjes
▢
1
potje
groene peperkorrel
ong 25 gr.
▢
15
cl
witte wijn
▢
20
cl
kalfsfond
▢
4
el
crème fraîche
▢
boter
▢
zout
Instructies
Snijd de haasjes in 8 medaillons.
Pel en snipper de sjalotjes.
Giet de groene peperkorrels af.
Zet een steelpan op met een klein klontje boter.
Fruit de sjalotjes aan.
Voeg de peperkorrels en de wijn toe.
Laat flink inkoken tot bijna al het vocht verdampt is.
Voeg de kalfsfond toe.
Laat tot de helft inkoken.
Voeg een snuf zout toe.
Voeg de crème fraîche toe.
Meng met een garde goed door elkaar zodat het een egale saus wordt.
Hou de saus warm.
Bak de varkenshaas medaillons in een koekenpan in een klontje boter tot de gewenste gaarheid.
Leg de varkenshaasjes op een serveerschaal en giet er wat saus over.
Doe de rest van de saus in een sauskom.
Serveer er bijvoorbeeld gekookte aardappelen en broccoli bij.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Hoofdgerechten
/
Varkensvlees