Bestrooi de ribkarbonades aan beide kanten met zout en versgemalen zwarte peper.
Wentel ze door de bloem en schud het overtollige bloem eraf.
Verhit de olijfolie in een koekenpan tot er lichte damp afkomt.
Bak de karbonades aan beide kanten bruin in ongeveer 3-4 minuten per kant.
Leg de aangebakken karbonades in een vuurvaste schaal.
Fruit de kleingesneden uien en het uitgeknepen teentje knoflook in de resterende olie in de koekenpan tot de uien glazig zijn.
Verwarm de oven voor op 175°C.
Snijd de ontvelde tomaten in vieren en verwijder de zaadlijsten.
Voeg de tomaten toe aan de uien in de pan, samen met de droge witte wijn, 1 dl water, de fijngehakte peterselie en het laurierblad.
Breng op smaak met zout en peper.
Laat het vocht in de pan inkoken tot een sausachtige dikte.
Giet de saus vervolgens over de karbonades in de vuurvaste schaal.
Til de karbonades even op zodat er wat saus onder het vlees kan lopen.
Dek de vuurvaste schaal af met aluminiumfolie en laat het vlees in de voorverwarmde oven in ongeveer 30 minuten gaar worden.
Verwijder na 30 minuten de aluminiumfolie en haal het laurierblad uit de saus.
Garneer de schotel vlak voor het opdienen met de ontpitte zwarte olijven en het geprakte hardgekookte ei.
Serveer de varkenskarbonades met stokbrood en een frisse salade.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:Serveer met knapperig stokbrood om de heerlijke saus op te dippen en een frisse groene salade voor een complete maaltijd.Wijnadvies:Een fruitige rode wijn uit de Languedoc-Roussillon of een stevige rosé uit de Provence.