Malse varkensmedaillons, glanzend gelakt met honing en geserveerd met een rijke port-saliesaus. Perfect voor een feestelijk diner of doordeweeks genieten.
Roer in een kom de honing met 1 eetlepel vleesfond door elkaar.
Verhit 0,5 eetlepel boter in een kookpan en fruit sjalotje en knoflook ca.
1 minuut.
Voeg de port, rode wijnazijn en de rest van de vleesfond toe en breng aan de kook.
Laat de saus inkoken tot ongeveer 1,5 dl.
Snijd de varkenshaas in 12 plakken van ca.
3 cm en sla ze plat met de platte kant van een mes.
Bestrooi het vlees met zout en peper.
Verhit 2 eetlepels boter in een bakpan en bak het vlees in ca.
4 minuten om en om lichtbruin.
Bestrijk het vlees dun met het honingmengsel en bak nog 0,5 minuut om en om.
Verwarm intussen de saus opnieuw met de salieblaadjes.
Breng op smaak met zout en peper, verwijder de salie.
Neem de saus van het vuur en klop de resterende boter in gedeelten erdoor.
Verdeel het vlees over vier borden en schep de saus erover en ernaast.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:Serveer met spruitjes en krokant gebakken aardappelkroketjes voor een compleet diner.Wijnadvies:Combineer met een volle rode wijn zoals een Merlot of een Spaanse Rioja.