Snijd de varkensnieren met een scherp mes overlangs doormidden en verwijder de witte vellen aan de binnenkant.
Snijd ze vervolgens in dobbelstenen.
Smelt de boter in een grote pan en voeg de nieren toe zodra de boter warm is.
Smoor de nieren op hoog vuur en roer regelmatig met een houten lepel tot ze wat kleur krijgen.
Besprenkel de nieren met de cognac, warm een paar seconden op en flambeer.
Blijf roeren tot de vlam dooft.
Voeg de room, zout en peper toe en laat het gerecht 10 minuten sudderen op laag vuur.
Als de saus te dun is, los de aardappelmeel op in een beetje room en voeg dit toe.
Laat de saus kort indikken.
Serveer warm met gebakken aardappelen of geboterde rijst.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:Serveer met verse peterselie en een groene salade voor een extra frisse touch.Wijnadvies:Een rode wijn zoals een Beaujolais, Bourgogne of Corbières past uitstekend bij dit gerecht.