Verwijder de verwelkte bladeren van de groene kool en was de kool in azijnwater.
Blancheer de kool 10 minuten in kokend zoutwater.
Giet af en laat iets afkoelen.
Snijd de kool in vieren, verwijder de harde stengels en nerven, en snijd de rest in dunne repen.
Verwarm de helft van de olie in een grote pan en stoof de kool op laag vuur, regelmatig roerend.
Breng op smaak met zout, peper en een snufje nootmuskaat.
Verhit de resterende olie in een koekenpan en bak de varkensribstukken op middelhoog vuur tot ze goudbruin zijn.
Laat ze op laag vuur nog 5 minuten per zijde garen.
Haal de kool uit de pan en leg deze op een serveerschaal.
Leg de varkensribstukken erbovenop.
Giet het braadvet uit de koekenpan en blus de pan met een glas water.
Schraap de aanbaksels los met een houten spatel en neem de pan van het vuur.
Roer de boter door de jus tot deze is gesmolten en giet de jus over de varkensribstukken.
Serveer met gekookte aardappelen.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:Serveer met gekookte aardappelen of aardappelpuree voor een complete en smaakvolle maaltijd.Wijnadvies:Een pittige rode wijn zoals een Bourgogne past perfect bij de rijke smaken van dit gerecht.