Ga terug
Email Link
Afdrukken
Equipment
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Varkensschnitzel in kruidige marsalasaus
Porties:
4
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
aluminiumfolie
Ingrediënten
▢
3
bosuitjes
▢
4
varkensschnitzels
▢
100
gr
rauwe ham
▢
20
gr
Italiaanse kruiden
verse
▢
4
eetlepels
olijfolie
▢
450
gr
krieltjes
voorgekookte
▢
4
eetlepels
marsala
▢
½
beker
slagroom
á 125 ml
▢
zout
peper
▢
12
zwarte olijven
zonder pit
Instructies
Snijd de bosuitjes in dunne ringetjes.
Snijd de varkensschnitzels en de rauwe ham in reepjes.
Ris de tijm en de rozemarijn van de takjes en snijd de rest van de kruiden fijn.
Verhit 2 eetlepels olijfolie in de wok en bak de krieltjes hierin al omscheppend in ± 10 minuten goudbruin.
Schep de krieltjes op een warm bord en houd ze onder aluminiumfolie warm.
Verhit de rest van de olie in de wok.
Houd 1/3 van de bosuitjes apart voor de garnering en roerbak de rest ± 30 seconden.
Voeg de varkensschnitzel toe en bak het vlees in ± 2 minuten rondom bruin.
Voeg de ham, de kruiden en de krieltjes toe en roerbak het geheel nog ± 2 minuten tot het vlees gaar is.
Blus af met de marsala, roer de room erdoor en breng het geheel op smaak met zout en peper.
Garneer met de olijven en de achtergehouden bosuitjes.
Serveer met een groene salade.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Varkensvlees
/
Vlees