Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Equipment
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Varkensschnitzel met Rösti en Sperziebonen
Porties:
2
personen
Bereidingstijd:
30
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
Koekenpan
vergiet
Wok
Ingrediënten
▢
2
varkensschnitzels
▢
2
el
boter
▢
2
el
tapenade van gedroogde tomaatjes
▢
250
g
sperziebonen
▢
300
g
rösti
▢
Zout naar smaak
Instructies
Breng in een ruime pan water met zout aan de kook.
Maak de sperziebonen schoon en kook ze in ongeveer 5 minuten beetgaar.
Laat uitlekken in een vergiet.
Halveer intussen de varkensschnitzels in de lengte en snijd ze in reepjes.
Verhit 1 eetlepel boter in een koekenpan.
Vorm van de rösti 4 koekjes en bak ze volgens de gebruiksaanwijzing aan beide zijden goudbruin.
Verhit de rest van de boter in een wok.
Roerbak de schnitzelreepjes ongeveer 5 minuten.
Voeg de sperziebonen en tomatentapenade toe aan het vlees en bak nog 1-2 minuten mee.
Leg het bonen-vleesmengsel op borden en schep de rösti ernaast.
Notities / Tips / Wijnadvies
Bij dit gerecht past een lichte witte wijn, zoals een Sauvignon Blanc.
Voedingswaarden
Calories:
550
kcal
|
koolhydraten:
30
g
|
Protein:
35
g
|
Vet:
32
g
|
Zout:
2.5
g
|
Sugar:
3
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Groenten
/
Hoofdgerechten
/
Varkensvlees
Land van herkomst
Nederland
Jaargetijde:
Snel te maken
Geschikt voor Dieët:
Notenvrij