Verhit een klontje boter in een braadpan op middelhoog vuur en bak de schnitzels aan beide kanten gaar en bruin.
Leg de gebakken schnitzels in een vuurvaste schaal.
Voeg eventueel nog wat boter toe aan de braadpan en fruit de gesnipperde uien zachtjes tot ze glazig zijn.
Voeg de in plakjes gesneden champignons toe aan de uien en smoor ze zachtjes gaar.
Breng het champignon-uienmengsel op smaak met citroensap, fijngehakte tuinkruiden (peterselie, kervel, bieslook en dragon), peper en eventueel nog wat zout.
Verdeel dit champignonmengsel gelijkmatig over de gebakken schnitzels in de ovenschaal.
Leg op elke schnitzel een plak jongebelegen kaas.
Plaats de ovenschaal in een voorverwarmde oven (ongeveer 180°C) en laat de kaas smelten en lichtbruin worden.
Dit duurt enkele minuten.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:Serveer de varkensschnitzels met gebakken aardappelen of frites en een frisse salade.Wijnadvies:Een droge witte wijn, zoals een Grüner Veltliner of een fruitige rode wijn, zoals een Beaujolais.