Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Equipment
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Varkensvlees met tomaat en basilicumtoast
Sappig varkensvlees met geroosterde tomaten en knapperige basilicumtoast, een smaakvolle maaltijd.
Porties:
4
personen
Voorbereidingstijd
15
minuten
min
Bereidingstijd:
25
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
Bakplaat
ovenrooster
Oven
Ingrediënten
▢
1
bundel basilicum
▢
100
gram
cheddar
▢
2
citroenen
elk in 4 partjes
▢
Olijfolie
▢
Peper
▢
100
gram
jonge spinazie
▢
6
tomaten
▢
1
Turks brood
▢
300
gram
varkensgebraad
▢
Zout
Instructies
Verwarm de oven voor op 160°C.
Snijd de tomaten overlangs door.
Vet een bakplaat in met olijfolie.
Leg het vlees en de tomaten op de bakplaat.
Bedruppel met olijfolie en kruid met peper.
Zet 20 minuten in de oven.
Laat het vlees rusten.
Snijd het brood in parten en overlangs door.
Bestrijk met olijfolie en kruid met peper en zout.
Leg op een rooster en bedek de helft met kaas.
Zet onder de grill tot de kaas gesmolten is.
Snijd het vlees in plakjes en bestrooi met zeezout.
Verdeel spinazie, vlees, tomaten en basilicum over de toastjes zonder kaas.
Dek af met de toastjes met kaas en serveer met citroen.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:
Serveer met een frisse salade.
Wijnadvies:
Een fruitige rode wijn, zoals Merlot.
Voedingswaarden
Calories:
550
kcal
|
koolhydraten:
30
g
|
Protein:
40
g
|
Vet:
30
g
|
Zout:
2
g
|
Sugar:
5
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Groenten
/
Hoofdgerechten
/
Ovenschotel
/
Varkensvlees
Land van herkomst
Nederland
Jaargetijde:
Alle Jaargetijden