Een heerlijk Belgisch stoofgerecht met mals varkensvlees, groenten en appel, gestoofd in Kriek Lambic. Serveer met aardappelen of friet en een frisse salade.
Verwijder het lelijke blad en de worteltjes van de prei, snijd hem in ringen en was hem in een vergiet.
Was de bleekselderij, verwijder de draden en snijd hem in stukjes.
Schil de appels, verwijder de klokhuizen en snijd ze in stukjes.
Verhit de boter in een braadpan en bak het vlees in ongeveer 8 minuten rondom bruin.
Pel de knoflook en pers hem erboven uit.
Strooi er zout en peper over.
Bak de ui, prei en bleekselderij 1 ongeveer 3 minuten mee.
Voeg het laurierblaadje en de Kriek Lambic toe.
Laat alles met het deksel op de pan ongeveer 1 uur zachtjes stoven.
Voeg de stukjes appel toe.
Verwarm het vlees nog ongeveer 15 minuten door en door.
Verwijder het laurierblaadje en breng op smaak met zout en peper.
Meng voor de dressing de natuurazijn, olijfolie, groene mosterd, een beetje knoflook, peper en eventueel olijven goed.
Verdeel de dressing over de veldsla.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:Serveer met gebakken aardappelen of friet en een frisse veldsalade met de kriekdressing.Wijnadvies:Een glas gekoelde Kriek Lambic past uitstekend bij dit gerecht.