Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Equipment
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Vastenavondkoeken met Rozewater
Deze heerlijke Vastenavondkoeken, gekruid met rozewater en bestrooid met poedersuiker, zijn perfect voor een feestelijke gelegenheid tijdens carnaval of de Vastenavond.
Porties:
4
Bereidingstijd:
30
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
kom
Frituurpan
deegroller
Snijmes
Ingrediënten
▢
500
gram
bloem
▢
30
gram
boter
▢
125
gram
suiker
▢
4
eieren
▢
1
dl
room
▢
1
eetlepel
rozewater
▢
Frituurvet
▢
Poedersuiker
Instructies
Meng de bloem, de gesmolten en afgekoelde boter, de suiker, de eieren, de room en het rozewater tot een soepel deeg.
Rol het deeg op een met bloem bestoven aanrecht zo dun mogelijk uit.
Snijd het deeg in langwerpige stukken en bak ze in heet frituurvet lichtbruin.
Laat de koeken uitlekken en bestuif ze dik met poedersuiker.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Een lichte, zoete dessertwijn zoals een Moscato d'Asti past goed bij deze luchtige en zoete Vastenavondkoeken.
Voedingswaarden
Calories:
250
kcal
|
koolhydraten:
30
g
|
Protein:
5
g
|
Vet:
12
g
|
Zout:
0.2
g
|
Sugar:
15
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Koek
Land van herkomst
Nederland
Jaargetijde:
Winter
Feestdagen etc
Carnaval