Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Equipment
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Vega gevulde paprika
Deze vega gevulde paprika's met courgette en vega gehakt zijn een heerlijk en gezond hoofdgerecht, perfect voor een voedzame maaltijd.
Porties:
4
Voorbereidingstijd
15
minuten
min
Oventijd
20
minuten
min
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
grote kom
Bakplaat
Oven
Lepel
Ingrediënten
▢
4
puntpaprika’s
gehalveerd en zaadjes verwijderd
▢
300
g
vega gehakt
▢
½
courgette
in kleine blokjes gesneden
▢
1
ui
zeer fijn gesneden
▢
1
teentje
knoflook
geperst
▢
2
eieren
▢
Plakjes
oude kaas
▢
Handvol
rozijnen
▢
Zout naar smaak
▢
Peper naar smaak
▢
½
zakje
taco kruiden
Instructies
Verwarm de oven voor op 200°C.
Was de paprika’s, halveer ze en verwijder de zaadjes.
Meng in een grote kom het vega gehakt, courgetteblokjes, ui, knoflook, eieren, rozijnen, zout, peper en taco kruiden goed door elkaar.
Leg de gehalveerde paprika's op een bakplaat en vul ze met het vega mengsel.
Bedek de gevulde paprika’s met plakjes oude kaas.
Plaats de bakplaat in het midden van de voorverwarmde oven en bak de paprika’s gedurende 20 minuten tot de kaas goudbruin is.
Kook ondertussen 65 g rijst per persoon en bereid eventueel een frisse meloensalade als bijgerecht.
Serveer de gevulde paprika's warm, samen met de rijst en salade.
Notities / Tips / Wijnadvies
Een lichte, fruitige rode wijn zoals een Pinot Noir of een koele rosé past goed bij dit gerecht.
Voedingswaarden
Calories:
350
kcal
|
koolhydraten:
25
g
|
Protein:
18
g
|
Vet:
17
g
|
Zout:
1.2
g
|
Sugar:
7
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Groenten
/
Hoofdgerechten
/
Ovenschotel
Geschikt voor Dieët:
Vegetarisch