Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Equipment
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Vegan Caesar Salade met Krokante Croutons
Een frisse en romige vegan Caesar salade met knapperige croutons en plantaardige reepjes. Perfect als lichte maaltijd of bijgerecht!
Porties:
4
Bereidingstijd:
20
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
Bakplaat
Koekenpan
snijplank
mes
staafmixer
maatbeker
Ingrediënten
▢
1
krop
Romeinse sla
▢
8
sneetjes
volkoren brood
▢
1
pak
plantaardige reepjes
licht gekruid
▢
100
g
vegan Parmezaanse kaas
optioneel
▢
1
el
plantaardige boter of olie
▢
Dressing:
▢
¼
blok
tofu
▢
1
tl
mosterd
▢
Sap van ½ citroen
▢
100
ml
olijfolie
▢
1
teentje
knoflook
fijngehakt
▢
50
g
vegan Parmezaanse kaas
▢
Peper
naar smaak
▢
Zout
naar smaak
Instructies
Verwarm de oven voor op 200°C.
Snijd het volkoren brood in grove stukken en besprenkel met olijfolie.
Leg de broodstukjes op een bakplaat en rooster ze 10 minuten tot ze knapperig zijn.
Verhit een scheutje olie in een koekenpan en bak de plantaardige reepjes goudbruin.
Was en droog de Romeinse sla en scheur de bladeren in grove stukken.
Meng alle ingrediënten voor de dressing in een maatbeker en pureer met een staafmixer tot een gladde saus.
Meng de sla, croutons en plantaardige reepjes met 3 eetlepels dressing.
Garneer de salade met vegan Parmezaanse kaas en serveer direct.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:
Serveer met extra dressing aan de kant en een schijfje citroen voor een frisse touch.
Wijnadvies:
Een frisse witte wijn zoals een
Sauvignon Blanc
of een lichte
Pinot Grigio
past perfect bij deze salade.
Voedingswaarden
Calories:
380
kcal
|
koolhydraten:
32
g
|
Protein:
18
g
|
Vet:
20
g
|
Zout:
1.3
g
|
Sugar:
3
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Salade
/
Vleesvervangers
Land van herkomst
Internationaal
Jaargetijde:
Alle Jaargetijden
Geschikt voor Dieët:
Veganistisch