Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Equipment
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Vegan Erwtensoep met Kruiden en Plantaardige Reepjes
Deze verwarmende vegan erwtensoep met knolselderij, prei en plantaardige reepjes is heerlijk romig en vol van smaak. Perfect voor koude dagen!
Porties:
4
Bereidingstijd:
40
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
soeppan
snijplank
mes
houten lepel
Ingrediënten
▢
¼
knolselderij
in blokjes van 1 cm
▢
1
ui
in blokjes van 1 cm
▢
½
prei
in stukjes van 1 cm
▢
1
wortel
in blokjes van 1 cm
▢
125
g
gele spliterwten
▢
2
takjes
verse tijm
fijngehakt
▢
1
laurierblad
▢
1
liter
groentebouillon
▢
1
pakje
plantaardige reepjes
licht of pittig gekruid
▢
Peper
naar smaak
▢
Zout
naar smaak
▢
1
el
plantaardige boter of olie
Instructies
Verwarm een scheutje plantaardige boter of olie in een soeppan.
Bak de knolselderij, ui, prei en wortel 8 minuten op matig vuur tot de ui glazig is.
Voeg de spliterwten, tijm, laurierblad en groentebouillon toe.
Breng de soep aan de kook en laat 30 minuten sudderen tot de erwten zacht zijn.
Breng op smaak met peper en zout.
Verwijder het laurierblad en voeg de plantaardige reepjes toe.
Roer goed door en serveer warm.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:
Serveer met stevig volkorenbrood of een roggebrood met plantaardige boter.
Wijnadvies:
Een droge witte wijn zoals een Sauvignon Blanc past goed bij de kruidige en hartige smaak van deze soep.
Voedingswaarden
Calories:
320
kcal
|
koolhydraten:
40
g
|
Protein:
18
g
|
Vet:
8
g
|
Zout:
1.5
g
|
Sugar:
6
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Soep
/
Vleesvervangers
Land van herkomst
Nederland
Jaargetijde:
Winter
Geschikt voor Dieët:
Vegetarisch