Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Equipment
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Vegan Oliebollen: Plantaardig en Heerlijk Luchtig
Deze vegan oliebollen zijn heerlijk luchtig en volledig plantaardig. Perfect voor een diervriendelijk Oud & Nieuw!
Porties:
20
Bereidingstijd:
1
uur
uur
30
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
grote kom
schone theedoek
Frituurpan
ijsschep
Ingrediënten
▢
500
g
bloem
▢
10
g
gist
gedroogd
▢
1
theelepel
zout
▢
1
eetlepel
suiker
▢
350
ml
plantaardige melk
lauw
▢
100
g
rozijnen
▢
1
liter
zonnebloemolie
om te frituren
▢
Poedersuiker
voor serveren
Instructies
Meng de bloem, gist, zout en suiker in een grote kom.
Voeg de lauwe plantaardige melk toe en mix tot een glad beslag.
Roer de rozijnen door het beslag.
Dek de kom af met een theedoek en laat 1 uur rijzen.
Verhit de olie in de frituurpan tot 180 °C.
Schep met een ijsschep bolletjes beslag in de hete olie.
Bak de oliebollen in ongeveer 4 minuten goudbruin en gaar.
Laat uitlekken op keukenpapier.
Bestrooi met poedersuiker.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:
Serveer warm met vegan slagroom voor extra feestelijkheid.
Wijnadvies:
Niet van toepassing – combineer met warme glühwein.
Voedingswaarden
Calories:
200
kcal
|
koolhydraten:
25
g
|
Protein:
3
g
|
Vet:
9
g
|
Zout:
0.3
g
|
Sugar:
5
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Gebak
Land van herkomst
Nederland
Jaargetijde:
Winter
Geschikt voor Dieët:
Veganistisch
/
Vegetarisch
Feestdagen etc
Oud & Nieuw