Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Equipment
Voedingswaarde-etiket
Kleiner
Normaal
Groter
Vegetarische aardappeltaart met gemengde groenten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
Oven
rasp
kom
springvorm
Ingrediënten
▢
400
g
aardappels
▢
1
middelgrote
winterwortel
▢
1
theelepel
kerrie
▢
zout
▢
4
eetl. olie
▢
1
rode paprika
▢
1
groene paprika
▢
1
gele paprika
▢
250
g
champignons
of spruitjes
▢
2
vleestomaten
▢
4
eetlepel
belegen Goudse kaas
grofgeraspte
▢
versgemalen peper
Instructies
Verwarm de oven voor op 200oC.
Kook de aardappelen in circa 10 minuten halfgaar (halveer grote exemplaren).
Rasp de aardappelen en de geschrapte wortel grof.
Doe ze in een kom, schep er de kerrie, wat zout en peper en 2 eetlepels olie door.
Schep het mengsel in de ingevette springvorm en druk het goed aan.
Zet de vorm 30 minuten in de voorverwarmde oven.
Snijd intussen de paprika`s in reepjes, de champignons of spruitjes in plakjes en de tomaten in partjes.
Roerbak 5 minuten voor de aardappelbodem uit de oven komt de voorbereide groenten in 2 eetlepels hete olie.
Bestrooi met wat zout en peper.
Schep de groenten in de vorm en bestrooi met de geraspte kaas.
Zet nog circa 10 minuten terug in de oven tot de kaas begint te kleuren.
Serveer de taart warm.
Voedingswaarden
Calories:
338
kcal
|
koolhydraten:
33
g
|
Protein:
11
g
|
Vet:
18
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Hartige taart
/
Taart
Geschikt voor Dieët:
Vegetarisch