Ga terug
Email Link
Afdrukken
Equipment
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Vegetarische Andijviestamppot met Quorn
Porties:
2
personen
Bereidingstijd:
35
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
grote koekenpan
vergiet
Ingrediënten
▢
600
g
kruimige aardappels
▢
1
eetlepel
boter
▢
2
uien
fijngesnipperd
▢
175
g
Quorn fijngehakt
vegetarische vleesvervanger
▢
1
teentje
knoflook
geperst
▢
2
theelepels
gehaktkruiden
▢
50
ml
droge witte wijn
▢
400
g
andijvie
panklaar
▢
150
ml
halfvolle melk
Instructies
Schil de aardappels, snijd ze in stukken en kook ze in een pan met een bodempje water afgedekt in 20 minuten gaar.
Verhit de boter in een grote koekenpan.
Fruit de ui zachtjes goudbruin.
Voeg de Quorn toe en bak al omscheppend 3 minuten mee.
Bak kort de knoflook mee.
Roer de gehaktkruiden, witte wijn en peper naar smaak erdoor en laat het geheel op laag vuur sudderen.
Kook ondertussen de andijvie in een bodempje water met zout naar smaak in 5 minuten gaar.
Giet de andijvie af en laat het in een vergiet uitlekken, duw het vocht er zo veel mogelijk uit.
Verwarm de melk.
Giet de aardappels af en stamp ze fijn met de melk.
Schep de andijvie door de aardappelpuree en verdeel het geheel over twee borden.
Serveer het Quornmengsel ernaast.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Serveer deze hartige stamppot met een frisse witte wijn zoals een Sauvignon Blanc om de smaken goed te complementeren.
Voedingswaarden
Calories:
550
kcal
|
koolhydraten:
75
g
|
Protein:
25
g
|
Vet:
15
g
|
Zout:
2
g
|
Sugar:
5
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Hoofdgerechten
/
Stamppot
/
Vleesvervangers
Land van herkomst
Nederland
Geschikt voor Dieët:
Vegetarisch