Verhit de olijfolie in een sauspan en fruit de ui 5 minuten.
Voeg de wortel, groene peper en knoflook toe en roerbak 1-2 minuten.
Haal de pan van het vuur.
Prak de kidneybonen fijn in een mengkom en voeg ze samen met de broodkruimels toe aan het groentemengsel.
Meng goed door.
Breng het mengsel op smaak met peper en zout.
Verdeel het mengsel in acht gelijke porties en vorm burgers.
Rol de burgers door broodkruimels of paneermeel om ze een krokante buitenkant te geven.
Plaats de burgers op een ingeoliede ovenplaat.
Bak ze 15-20 minuten in de oven, draai ze halverwege om tot beide kanten bruin en krokant zijn.
Leg de burgers op keukenpapier om overtollig vet te verwijderen en serveer direct.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveer de bonenburgers op een volkoren broodje met je favoriete toppingszoals sla, tomaat, ui en een saus naar keuze.Wijnadvies:Combineer deze bonenburger met een frisse Sauvignon Blanc of een fruitige rosé voor een heerlijke pairing.