Ga terug
Email Link
Afdrukken
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Vegetarische frittata
Porties:
4
personen
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
1
kg
aardappelen
vastkokende geschild en gehalveerd
▢
8
eieren
▢
2
takjes
peterselie
fijngehakt
▢
2
teentjes
knoflook
fijngehakt
▢
Snufje
milde paprikapoeder
▢
Zout
▢
Vers gemalen peper
▢
50
g
boter
▢
2
middel grote
uien
in ringen
▢
1
eetlepel
bruine basterdsuiker
▢
1
eetlepel
balsamicoazijn
Instructies
Kook de aardappelen in een pan met weinig wateren wat zout gedurende 20minuten, tot ze beet gaar zijn.
Giet ze af en stoom ze enkele minuten goed droog.
Snijd ze in plakken.
Klop de eieren los met de peterselie, knoflook, paprikapoeder, zout en peper.
Verhit 20 g boter in een koekenpan en fruit de ui gedurende 5 minuten op laag vuur.
Voeg de suiker en azijn toe en roer tot de suiker is opgelost.
Verhit de rest van de boter in een koekenpan met antiaanbaklaag.
Leg de aardappelen in de pan en daarop de gekaramelliseerde ui.
Schenk het eimengsel erover, zet het vuur laag en bak de frittata gedurende 20 minuten tot de onderkant bruin is.
Doe de deksel op de pan om de bovenkant helemaal te laten stollen of zet de pan kort onder de grill.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Ei
Land van herkomst
Mexico