Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Equipment
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Vegetarische Kaasburgers met Vlaamse Frietjes
Geniet van deze heerlijke vegetarische kaasburgers met Vlaamse frietjes, een smaakvol en vullend gerecht voor het hele gezin!
Porties:
4
Bereidingstijd:
20
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
Frituurpan
Koekenpan
Ingrediënten
▢
2
liter
olie om te bakken en te frituren
▢
2
pakjes
Tivall vegetarische hamburgers
▢
4
plakjes
rookkaas
▢
1
zak
Vlaamse frietjes
700 g
▢
1
tomaat
▢
1
krop
ijsbergsla
▢
1
potje
zoetzure augurken
340 g
▢
5
eetlepels
mayonaise
Instructies
Verhit 2 eetlepels olie in een koekenpan.
Bak de vegetarische hamburgers gedurende 1 minuut aan elke kant op hoog vuur.
Leg vervolgens op elk van de burgers een plakje rookkaas en bak met de deksel op de pan nog 3 minuten op laag vuur tot de kaas gesmolten is.
Frituur ondertussen de Vlaamse frietjes gedurende 3 minuten tot ze goudbruin en knapperig zijn.
Maak de tomaat en sla schoon.
Snijd de tomaat in blokjes en de sla en augurken in reepjes.
Roer een dressing van 1 eetlepel mayonaise en 3 eetlepels augurkenvocht.
Meng de dressing met de tomaten, augurken en sla.
Serveer de Vlaamse frietjes samen met de kaasburgers en serveer de salade en mayonaise apart.
Notities / Tips / Wijnadvies
Een frisse Belgische blonde ale of een lichte witte wijn zoals een Sauvignon Blanc vormt een mooie aanvulling op dit gerecht.
Voedingswaarden
Calories:
5504
kcal
|
koolhydraten:
45
g
|
Protein:
12
g
|
Vet:
35
g
|
Zout:
1.8
g
|
Sugar:
4
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Hoofdgerechten
/
Vleesvervangers
Geschikt voor Dieët:
Vegetarisch