Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Equipment
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Vegetarische Mini-Pizzastrudels met Feta en Olijven
Deze vegetarische mini-pizzastrudels met een vulling van paprika, feta en olijven zijn perfect als hartig tussendoortje of borrelhapje. Ideaal voor feestjes of een gezellige lunch!
Porties:
4
personen
Bereidingstijd:
29
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
Bakpapier
Bakplaat
Oven
snijplank
koksmes
deegroller
Garde
Ingrediënten
▢
1
pak
Tante Fanny Vers Pizzadeeg
400 g met potje saus (200 g)
▢
250
g
paprika
in blokjes gesneden
▢
100
g
ingelegde balsamicosjalotten
fijngesneden
▢
175
g
feta
verkruimeld
▢
75
g
olijven zonder pit
in plakjes gesneden
▢
1
tl
tijm
▢
Beetje
meel en kerrie om mee te bestuiven
Instructies
Verwarm de oven voor op 220°C (boven- en onderwarmte).
Haal het pizzadeeg direct uit de koelkast, rol het uit met het meegeleverde bakpapier, en snijd het in even grote rechthoeken.
Smeer de tomatensaus gelijkmatig over de deegrechthoeken.
Verkruimel de feta (of gebruik een veganistische kaas als alternatief) en verdeel deze over de deegrechthoeken.
Verdeel de blokjes paprika, fijngesneden balsamicosjalotten en olijven over het deeg en strooi de tijm eroverheen.
Rol de rechthoeken op tot kleine strudels en bestuif ze lichtjes met meel en kerriepoeder.
Bak de strudels in de voorverwarmde oven gedurende 15-20 minuten tot ze goudbruin en krokant zijn.
Serveer warm.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Serveer met een lichte, frisse rosé of een droge witte wijn zoals Sauvignon Blanc.
Voedingswaarden
Calories:
250
kcal
|
koolhydraten:
30
g
|
Protein:
8
g
|
Vet:
10
g
|
Zout:
1.2
g
|
Sugar:
3
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Borrelhapjes
/
Lunch
/
Pizza
/
Snack
Land van herkomst
Nederland
Geschikt voor Dieët:
Notenvrij
/
Vegetarisch
Feestdagen etc
Picknick
/
Verjaardag