Ga terug
Email Link
Afdrukken
Equipment
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Vegetarische Ovenschotel met Quorn en Courgette
Porties:
4
personen
Voorbereidingstijd
15
minuten
min
Bereidingstijd:
40
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
Oven
braadpan
Koekenpan
ovenschaal
Ingrediënten
▢
175
g
fijngehakte quorn
▢
4
eetlepels
olie
▢
1
blik
tomatenblokjes
400 g
▢
1
courgette
in plakjes
▢
2
teentjes
knoflook
fijngehakt
▢
2
eetlepels
gedroogde oregano
▢
10
sneetjes
wit-casinobrood
▢
150
g
geraspte belegen kaas
▢
Zout en peper naar smaak
Instructies
Verwarm de oven voor op 200°C.
Bak in een braadpan het fijngehakte quorn in de helft van de olie gedurende 3 minuten.
Voeg de tomatenblokjes toe aan de quorn en laat de saus 5 minuten sudderen.
Breng op smaak met zout en peper.
Verhit in een koekenpan de rest van de olie en bak hierin de plakjes courgette gedurende 3 minuten.
Voeg de fijngehakte knoflook en gedroogde oregano toe aan de courgette en bak nog 1 minuut mee.
Breng op smaak met zout en peper.
Maak in een ovenschaal laagjes van achtereenvolgens sneetjes brood, courgette en de quorn-tomatensaus, en eindig met een laagje brood.
Verdeel de geraspte kaas over de ovenschotel en zet de schaal in het midden van de oven.
Bak de ovenschotel in ca.
30 minuten gaar en goudbruin.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Een lichte en fruitige witte wijn zoals een Sauvignon Blanc past goed bij dit gerecht.
Voedingswaarden
Calories:
400
kcal
|
koolhydraten:
30
g
|
Protein:
20
g
|
Vet:
20
g
|
Sugar:
5
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Hoofdgerechten
/
Ovenschotel
Land van herkomst
Nederland
Geschikt voor Dieët:
Suikervrij
/
Vegetarisch
/
Zout arm