Geniet van deze snelle, smakelijke vegetarische shoarmabroodjes met een frisse saus en een gezonde mix van groenten en vegetarische shoarmamix. Perfect voor een lichte maaltijd!
200gramvegetarische mixveg. gehakt, roerbak- of tofureepjes
4shoarmabroodjes
6sprietenbieslook
1kleineui
100gramsla
1theelepelgembersiroop
Peper en zout
Instructies
Maak een sausje door de slasaus, yoghurt, tomatenketchup, gembersiroop, peper en zout te mengen.
Was de bieslook, knip deze klein en meng door het sausje.
Maak de ui schoon en snijd deze klein.
Fruit de ui in de margarine in een koekenpan tot deze glazig is.
Bak de vegetarische mix met de shoarmakruiden in de pan tot deze rul en gaar is.
Rooster de shoarmabroodjes in de broodrooster, op de barbecue of onder de grill.
Vul de broodjes met de gemengde sla, de shoarmamix en een schep van de saus.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip: Serveer de shoarmabroodjes met een frisse tomatensalade voor een complete maaltijd.Wijnadvies: Een lichte, frisse witte wijn zoals een Sauvignon Blanc past goed bij dit gerecht.