Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Equipment
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Veldertjes met Piccalilly en Rijst
Porties:
2
personen
Bereidingstijd:
20
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
kookpan
Koekenpan
snijplank
mes
Ingrediënten
▢
3
zure augurken
in stukjes
▢
20
gram
vegetarisch gehakt
▢
½
gele paprika
in stukjes
▢
1
sjalot
in stukjes
▢
1
pot
piccalilly
▢
350
gram
veldertjes
pot
▢
80
gram
rijst
Instructies
Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking en giet af.
Bak de gele paprika, sjalot en augurken in een koekenpan tot ze zacht zijn, ongeveer 3-4 minuten.
Voeg het vegetarisch gehakt toe en bak dit mee totdat het goed doorgewarmd is.
Voeg de veldertjes toe aan de pan en verwarm alles goed door.
Serveer de veldertjes en het groentemengsel op een bord met de rijst.
Zet de pot piccalilly in het midden van de tafel en voeg naar smaak toe op je bord of over de veldertjes.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveer met een lichte witte wijn zoals een Pinot Grigio of een droge Riesling.
Voedingswaarden
Calories:
280
kcal
|
koolhydraten:
50
g
|
Protein:
10
g
|
Vet:
4
g
|
Zout:
2.5
g
|
Sugar:
6
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Groenten
/
Hoofdgerechten
/
Vleesvervangers
Land van herkomst
Nederland
Geschikt voor Dieët:
Lactosevrij
/
Notenvrij
Feestdagen etc
Verjaardag