Ga terug
Email Link
Afdrukken
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Velouté à la chicorée
(crèmesoep met witlof)
Porties:
4
personen
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
1
l
runderbouillon
▢
1
plak rauwe ham
▢
40
g
boter
▢
2
eierdooiers
▢
nootmuskaat
▢
2
uien
▢
300
g
witlof
▢
1
spek
▢
40
g
bloem
▢
1
deciliter
room
▢
peterselie
Instructies
Maak de struikjes witlof schoon en snij ze in reepjes van 4 cm.
Maak de uien schoon en hak ze fijn.
Snij het spek en de ham in blokjes.
Zet een soeppan op het vuur en leg er het spek in.
Laat zonder dat het spek verkleurt de zaak warm worden totdat het vet loslaat.
Doe dan de boter erbij.
Voeg als die gesmolten is de uien toe.
Laat de uien zonder dat ze verkleuren zachtjes bakken.
Voeg nu de witlof toe en laat dit even meebraden.
Strooi dan de bloem erover en roer totdat deze geheel is opgenomen.
Voeg nu langzaam de bouillon toe, zodat een gladde soep ontstaat.
Laat deze 20 minuten zachtjes koken.
Voeg de blokjes ham toe.
Maak van eierdooiers en room een liaison.
Voeg deze, van het vuur af, toe aan de soep.
Maak ze smaak met nootmuskaat.
Strooi er wat gehakte peterselie over en serveer ze met vers stokbrood.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Soep