Sjalotjes bakken: Smelt de boter in een grote pan en bak de gesnipperde sjalotjes 5 minuten op laag vuur.
Waterkers en courgettes toevoegen: Voeg de waterkers toe aan de pan en bak samen met de sjalotjes.
Snijd de courgettes in stukken, voeg ze toe met zout en peper en bak nog 10-15 minuten zachtjes.
Courgettebolletjes maken: Gebruik een meloenboor om 7 bolletjes uit de courgettes te steken per persoon.
Kook de bolletjes even in kokend water en spoel ze koud af.
Pureren: Pureer het courgettemengsel in een keukenmachine en zeef het mengsel om een fijne soep te krijgen.
Soep afmaken: Voeg de warme groentebouillon toe aan de gepureerde soep.
Breng het geheel aan de kook en roer de room erdoor.
Voeg zout en peper naar smaak toe en verwarm de soep goed door.
Serveren: Verdeel de soep over de kommen en garneer met de courgettebolletjes.
Notities / Tips / Wijnadvies
WijnadviesEen lichte, frisse Chardonnay of Sauvignon Blanc past perfect bij de verfijnde smaken van deze soep, vooral de frisse waterkers en courgette.