Geniet van een heerlijke venkel-citroensoep, perfect voor een lichte maaltijd. Een frisse smaak door citroen en venkelzaad, met een verrassende toevoeging van pastis of ouzo.
Zet 1 liter water op met de bouillonblokjes en het venkelzaad.
Maak de venkel schoon, snijd de bruine delen van de steel en onderkant van de knol weg.
Knip het venkelgroen af en zet apart.
Snijd de knolvenkel in stukken.
Kook de venkelstukken 15 minuten in de bouillon tot ze gaar en zacht zijn.
Pureer de soep tot een gladde massa.
Breng de soep op smaak met zout, peper en citroensap.
Garneer de soep met het venkelgroen en schijfjes citroen.
Serveer met (geroosterd) volkorenbrood en verschillende soorten kaas zoals knoflookkaas, roquefort of geitenkaas.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip: Serveer met (geroosterd) volkorenbrood en een selectie van kazen voor extra smaak.Wijnadvies: Een frisse, droge witte wijn zoals een Sauvignon Blanc past goed bij deze soep.