Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Notities
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Venkel stamppot met wortel en lenteui
Porties:
4
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
1
venkel
▢
1
winterteen
▢
3
stengels
lenteui
▢
600
gram
aardappels
▢
magere spekblokjes
▢
eventueel kookroom
▢
peper
Instructies
Schil de aardappelen, zet deze op met een beetje zout en kook tot ze gaar zijn.
Snijd de venkel in stukjes.
Schrap de winterpeen en snijd in stukjes, dezelfde grootte als de venkel.
Snijd de lenteui in smalle ringetjes.
Doe de venkel en wortel in een pan met water en kook tot ze beetgaar zijn.
Als de aardappelen en groente gaar zijn, stamp ze samen met de lenteui en de rauwe spekblokjes.
Maak smeuïg met een scheutje kookroom.
Strooi er versgemalen peper overheen.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveer bijvoorbeeld met rookworst en jus.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Stamppot