Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Equipment
Notities
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Venkel-Tomatenquiche van Bladerdeeg
Porties:
4
Bereidingstijd:
30
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
Oven
Ingrediënten
▢
1
rol Tante Fanny Vers Bladerdeeg
▢
150
ml
verse slagroom
▢
150
g
zure room
▢
3
eieren
▢
Een snufje
geraspte nootmuskaat
▢
70
g
geraspte bergkaas
▢
150
g
venkel
gesneden
▢
180
g
tomaten
gehalveerd
▢
Peper en zout naar smaak
▢
Een beetje
tijm
Instructies
Verwarm de oven voor op 220°C (boven-/onderwarmte) en bereid het bladerdeeg volgens de instructies op de verpakking.
Meng de slagroom met de zure room en de eieren in een kom.
Breng op smaak met zout, peper en nootmuskaat.
Rol het bladerdeeg uit op een bakplaat met het meegeleverde bakpapier.
Vouw de randen om en vorm een rand van ongeveer 2 cm hoog.
Prik de bodem meerdere malen in met een vork.
Beleg het bladerdeeg met de gesneden venkel en gehalveerde tomaten.
Giet het roommengsel erover en bestrooi met tijm.
Bak de quiche in het midden van de oven gedurende ongeveer 20 minuten, tot het bladerdeeg goudbruin is en de vulling is gestold.
Notities / Tips / Wijnadvies
Deze venkel-tomatenquiche is heerlijk als hoofdgerecht of als bijgerecht bij een lichte salade.
Wijnadvies:
Een droge witte wijn, zoals een Chardonnay, past goed bij de romige textuur van de quiche en de subtiele smaken van de venkel en tomaten.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Groenten
/
Hartige taart
/
Hoofdgerechten
Land van herkomst
Frankrijk
Geschikt voor Dieët:
Vegetarisch