Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Equipment
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Verfrissende Avocadosalade met Tomaat en Spaanse Peper
Een verfrissende avocadosalade met tomaat, Spaanse peper en een vleugje citroen, perfect als voorgerecht of als vulling voor tortilla’s.
Porties:
4
Bereidingstijd:
10
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
kom
mes
Ingrediënten
▢
1
ui
gesnipperd
▢
1
citroen
uitgeperst
▢
3
rijpe
avocado's
▢
3
tomaten
ontveld en in stukjes
▢
1
groene Spaanse peper
fijngehakt
▢
4
takjes
peterselie
fijngesneden
Instructies
Schil de avocado’s, halveer ze in de lengte en verwijder de pitten.
Snijd het vruchtvlees fijn en doe het in een kom.
Besprenkel met citroensap.
Snijd de tomaten in stukjes en voeg deze toe aan de kom.
Halveer de Spaanse peper, verwijder de zaadlijsten, snijd in stukjes en meng met de tomaat en avocado.
Verdeel de gesnipperde ui en peterselie over de salade.
Serveer de avocadosalade direct als bijgerecht of vul hiermee tortilla’s.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies
Een lichte witte wijn zoals een Pinot Grigio past goed bij deze frisse salade en versterkt de smaken van de avocado en tomaat.
Voedingswaarden
Calories:
180
kcal
|
koolhydraten:
9
g
|
Protein:
3
g
|
Vet:
15
g
|
Zout:
0.3
g
|
Sugar:
4
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Salade
/
Voorgerechten
/
Zeevruchten
Land van herkomst
Mexico
Jaargetijde:
Lente
/
Zomer
Geschikt voor Dieët:
Flexitarisch
/
Glutenvrij
/
Lactosevrij
/
Veganistisch
/
Vegetarisch
Feestdagen etc
Picknick