Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Equipment
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Verfrissende Bulghursalade met Aubergine en Rozijnen
Deze bulghursalade met aubergine en rozijnen is een perfecte combinatie van hartige en zoete smaken. Ideaal als licht hoofdgerecht of als bijgerecht bij gegrild vlees of vis.
Porties:
4
Bereidingstijd:
1
uur
uur
30
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
citruspers
grote kom
Kleine koekenpan
koksmes
pan met dikke bodem
snijplank
Ingrediënten
▢
100
g
rozijnen
▢
1
aubergine
▢
1
bosje
lente-uitjes
in dunne ringen
▢
1
handvol
peterselie
fijngehakt
▢
2
el
citroensap
▢
2
el
fijngesneden munt
▢
2
tomaten
in blokjes
▢
3
el
olijfolie
▢
300
g
grove bulghur
▢
Zout en peper
naar smaak
Instructies
Doe de bulghur in een pan met een dikke bodem en giet er kokend water overheen totdat de bulghur 2,5 cm onder water staat.
Breng het geheel met de deksel op de pan aan de kook en laat het 15 tot 20 minuten zachtjes garen.
Laat de bulghur daarna 1 uur afkoelen.
Verhit 1 eetlepel olijfolie in een pan en bak de aubergine ongeveer 5 minuten.
Laat de aubergine uitlekken op keukenpapier.
Pers de citroen, snijd de munt fijn, de tomaten in blokjes, en de lente-uitjes in dunne ringen.
Meng de afgekoelde bulghur met de gebakken aubergine, 2 eetlepels olijfolie, citroensap, munt, tomaten, lente-uitjes, zout, peper en rozijnen.
Garneer met fijngehakte peterselie.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveer met een frisse, droge witte wijn zoals Sauvignon Blanc of een lichte rosé.
Voedingswaarden
Calories:
350
kcal
|
koolhydraten:
65
g
|
Protein:
7
g
|
Vet:
8
g
|
Zout:
1
g
|
Sugar:
20
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Bijgerecht
/
Lunch
/
Salade
/
Zuidvruchten
Land van herkomst
Midden Oosten
Geschikt voor Dieët:
Koemelk allergie
/
Lactosevrij
/
Notenvrij
/
Veganistisch
/
Vegetarisch
Feestdagen etc
Picknick