Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Equipment
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
personen
Kleiner
Normaal
Groter
Verfrissende Geitenkaassalade met Gemberdressing
Porties:
4
personen
Bereidingstijd:
14
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
vergiet
scherp mes
snijplank
kom
eetlepel
Bordjes
Ingrediënten
▢
100
g
alfalfa
▢
4
gemberbolletjes
▢
2
eetlepels
gembersiroop
▢
2
eetlepels
witte wijnazijn
▢
2
eetlepels
walnotenolie
▢
Zout
▢
Peper
▢
1
theelepel
roze peperbessen
potje, Royal Mail
▢
4
plakken
geitenkaas
ca. 75 g per plak, verse geitenkaasrol
Instructies
Spoel de alfalfa af onder koud stromend water en laat uitlekken in een vergiet.
Snijd de gemberbolletjes in dunne plakjes.
Meng in een kom de gembersiroop, witte wijnazijn en walnotenolie tot een sausje.
Breng het sausje op smaak met zout en peper.
Wrijf de roze peperbessen fijn in een kommetje met de bolle kant van een eetlepel en voeg toe aan het sausje.
Schep de helft van het sausje door de alfalfa en verdeel de alfalfa over het midden van de bordjes.
Leg de plakken geitenkaas bovenop de alfalfa.
Verdeel de rest van het sausje over de kaas.
Leg de gemberplakjes rondom de salade.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Serveer deze salade met een frisse Sauvignon Blanc of een lichtzoete Riesling.
Voedingswaarden
Calories:
210
kcal
|
koolhydraten:
8
g
|
Protein:
12
g
|
Vet:
16
g
|
Zout:
0.8
g
|
Sugar:
5
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Kaas
/
Salade
/
Voorgerechten
Land van herkomst
Nederland
Geschikt voor Dieët:
Glutenvrij
/
Notenvrij
/
Vegetarisch
Feestdagen etc
Moederdag
/
Picknick
/
Valentijnsdag
/
Verjaardag