Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Equipment
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Verfrissende Rode Kool Salade met Zoete Aardappel en Walnoten
Porties:
4
+ paar uur koelen
30
minuten
min
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
Koekenpan
Mengkom
snijplank
koksmes
Ingrediënten
▢
Klein
zakje gesneden rode kool
▢
Klein
zakje zoete aardappelen
in blokjes
▢
Handvol
walnoten
▢
Handvol
rozijnen
▢
1
appel
Granny Smith, in blokjes
▢
3
el
yoghurt mayonaise
▢
½
tl
rozemarijn
▢
½
tl
oregano
▢
2
bosuien
in ringetjes
Instructies
Bak de zoete aardappelblokjes in een koekenpan in ongeveer 10 minuten gaar.
Voeg de laatste 2 minuten de rode kool toe en bak mee.
Laat het mengsel afkoelen en zet het daarna een paar uur in de koelkast om het goed fris te laten worden.
Hak de walnoten grof.
Meng in een kom de walnoten, appelblokjes, rozijnen, rozemarijn, oregano en bosui.
Voeg de yoghurt mayonaise toe en meng alles goed door elkaar.
Voeg op het laatst het afgekoelde aardappel-rode koolmengsel toe en meng voorzichtig.
Zet de salade eventueel nog even in de koelkast voor een extra frisse smaak.
Notities / Tips / Wijnadvies
Bij dit gerecht past een frisse witte wijn, zoals een Pinot Grigio of een Verdejo.
Voedingswaarden
Calories:
220
kcal
|
koolhydraten:
28
g
|
Protein:
4
g
|
Vet:
11
g
|
Zout:
0.5
g
|
Sugar:
12
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Bijgerecht
/
Fruit
/
Noten
/
Salade
Land van herkomst
Nederland
Geschikt voor Dieët:
Vegetarisch