Deze romige waterkerssoep is een verfijnd en verfrissend voorgerecht, perfect voor warme dagen. De combinatie van frisse waterkers en een romige textuur zorgt voor een uitgebalanceerde smaak.
Verhit de boter in een pan en bak ¾ van de lente-uitjes gedurende 5 minuten zacht.
Voeg de grof gehakte waterkers toe en bak nog eens 5 minuten mee.
Voeg de kippenbouillontabletten, 3 takjes dragon en 1 liter water toe.
Breng aan de kook en laat de soep 10 minuten sudderen.
Verwijder de dragon en pureer de soep met een staafmixer of blender.
Laat de soep 1½ uur afkoelen in de koelkast.
Voeg voor het serveren de room toe en breng op smaak met zout, peper en citroensap.
Garneer de soep met fijngehakte dragon en de overgebleven lente-ui.
Notities / Tips / Wijnadvies
Voor een andere smaakvariatie kun je de waterkers vervangen door spinazie.WijnadviesEen frisse witte wijn zoals een Sauvignon Blanc past perfect bij deze verfrissende waterkerssoep.