Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Equipment
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Verfrissende Spaanse Gazpacho
Deze verfrissende gazpacho is perfect voor een warme zomerdag.
Porties:
4
30
minuten
min
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
Keukenmachine
snijplank
mes
Ingrediënten
▢
2
sneetjes
wit brood
▢
4
el
rode Spaanse wijn
▢
500
g
tomaten
ontveld
▢
1
komkommer
geschild (klein stukje bewaren)
▢
1
rode geroosterde paprika of gele
klein stukje bewaren
▢
3
tenen
knoflook
▢
1
rode peper
zonder zaadjes
▢
3
el
wijnazijn
▢
Zout naar smaak
▢
Olijfolie naar smaak
▢
Geroosterde baguette sneetjes
▢
Pijnboompitten
geroosterd
Instructies
Laat de wijn de sneetjes brood goed weken, ongeveer 20 minuten.
Doe alle ingrediënten, behalve de sneetjes baguette en de pijnboompitten, in de keukenmachine en pureer tot een mooi smeuïg mengsel.
Snijd de komkommer en paprika in zeer kleine stukjes en leg deze bovenop de soep samen met een paar pijnboompitten.
Serveer de gazpacho met de warme sneetjes baguette.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies
Serveer met een droge Spaanse witte wijn zoals een Albariño of Verdejo.
Voedingswaarden
Calories:
200
kcal
|
koolhydraten:
20
g
|
Protein:
5
g
|
Vet:
10
g
|
Zout:
1
g
|
Sugar:
5
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Soep
/
Voorgerechten
Land van herkomst
Spanje
Geschikt voor Dieët:
Veganistisch
/
Vegetarisch