Snijd de helft van de komkommer, bloemkool, ui, paprika en 2 tomaten in kleine blokjes.
Schep dit garnituur in aparte schaaltjes.
Vul drie extra schaaltjes met de Parmezaanse kaas, broodcroutons en peterselie.
Zet de schaaltjes afgedekt in de koelkast.
Doe de overige tomaten, komkommer, bloemkool, knoflook, paprika en ui in de blender.
Voeg de koude kippenbouillon en olijfolie toe.
Pureer tot een smeuïge massa.
Breng op smaak met peper, zout, chilipoeder en suiker.
Wrijf het mengsel door een fijne zeef.
Zet de soep afgedekt 1 uur in de koelkast om goed door te koelen.
Serveer gekoeld (niet ijskoud) op een warme dag.
Zet de schaaltjes met garnituur op tafel, zodat iedereen zelf kan kiezen wat toe te voegen.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip: Serveer met een schijfje citroen op de rand van het bord en vers brood met kruidenboter.Wijnadvies: Chardonnay huiswijn uit Chili past uitstekend bij de frisse zuren van de soep.