Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Equipment
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Verfrissende Zalm- en Aspergesalade met Komkommer
Porties:
4
personen
Bereidingstijd:
20
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
dunschiller
kookpan
snijplank
mes
Mengkom
Lepel
Ingrediënten
▢
500
g
groene asperges
houtachtige uiteinden afgesneden
▢
Zout
▢
1
komkommer
geschild
▢
200
g
gerookte zalm
▢
1
rode grapefruit
▢
50
g
waterkers
Voor het sausje:
▢
2
theelepels
Dijonmosterd
▢
3
eetlepels
olijfolie
▢
Zout
▢
Versgemalen zwarte peper
▢
2
eetlepels
geknipte kervel
Instructies
Kook de groene asperges in ruim water met zout in ongeveer 5 minuten gaar.
Laat de asperges uitlekken en snijd ze in schuine stukken van 4 cm.
Schaaf met een dunschiller 8 dunne plakken van de geschilde komkommer.
Rol elke plak komkommer losjes samen met een plak gerookte zalm op, zodat er roosjes ontstaan.
Snijd partjes van de rode grapefruit door ze tussen de vliesjes uit te snijden met een scherp mesje.
Verdeel over 4 borden de waterkers, aspergestukjes, zalm-komkommerroosjes en grapefruitpartjes.
Klop een sausje van de Dijonmosterd, olijfolie, zout, versgemalen zwarte peper en geknipte kervel.
Druppel het sausje over de salade.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Deze salade gaat uitstekend samen met een frisse, droge witte wijn zoals een Sauvignon Blanc of een Pinot Grigio.
Voedingswaarden
Calories:
180
kcal
|
koolhydraten:
8
g
|
Protein:
12
g
|
Vet:
12
g
|
Zout:
1
g
|
Sugar:
4
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Asperges
/
Bijgerecht
/
Lunch
/
Salade
/
Voorgerechten
/
Zalm
Land van herkomst
Internationaal
Geschikt voor Dieët:
Glutenvrij
/
Lactosevrij
/
Notenvrij
/
Pescatarian
Feestdagen etc
Kerst
/
Pasen